Fri fragt over 499,-
100% sikker betaling
Prisgaranti
Kategorier
Nyhedsbrev
Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 51 51 67 97

Send os en e-mail
Der er 28 varer.

Hos World Guardian Gear forhandler vi blandt andet Motorola og Kenwood til både professionelt og privat brug. Vi kan stort set skaffe alt i radioer og tilbehør, så hvis du har en specifik forspøgsel er du meget velkommen til at kontakte os på email: s@wgg.dk eller på tlf: 51516797

Vi vejleder vores kunder indenfor flere typer af kommunikationssystemer, så du får den bedste løsning til netop dig! Vi hjælper med alt fra ansøgning om frekvenser, kodning og levering mm. Vi guider i brugen af produktet, så du får det fulde udbytte af dit kommunikationsudstyr.

World Guardian Gear leverer både profesionelle og private systemer.

Relevante spørgsmål i forb. med køb af radio:

Egen frekvens eller ej?
Det afhænger af om man ønsker et 
professionelt system hvor der ikke er adgang for andre eller om man vil have et privat system med chance for at andre kan lytte med. Radioer der kræver frekvens er oftest dyrere end radioer der ikke kræver frekvens men de er til gengæld og mere sikre, rækker længere osv.

Professionelle systemer
Kaldes LMR-radioer. Disse kræver en frekvens for at få denne skal man registrering hos Erhvervsstyrelsen for at få en frekvens tildelt. De professionelle systemer sender på VHF- og UHF-båndet, og sender med 5 og 4 watt på håndstationerne, og op til 50 og 25 watt for basestationerne. Denne type kanal bliver din og koster en fast takst årligt, der opkræves af erhvervsstyrelsen.

Private systemer
Kaldes PMR-radioer og kræver ingen licens/registrering ved erhvervsstyrelsen. Privatre systemer sender på UHF-båndet. De sender med ½ watt og er derfor ikke helt så kræftige som de professionellesystemer. Det smarte ved disse radioer er at man får et billigt og effektivt kommunikkationsredskab, ideelt til byggepladser eller lignender, hvor medarbejderne har behov for at kunne komme i kontakt med hinanden over kortere afstande (også kendt som walkie-talkies). Radioerne der kører på disse systemer er også ideelle til fiskeri, jagt og mange andre udendørsaktiviteter.

HVORDAN FÅR JEG EN FREKVENS?
Vi søger en frekvens for dig hvis du ikke har en i forvejen

DIGITAL ELLER ANALOG RADIO ?
Stadig flere producenter går over til digitale radioer fordi rækkevidden og lydkvaliteten er bedre end i de analoge. Ikke dermed sagt at de analoge er dårlige men de digitale radioer er bare ekstraordinært gode. Digitale radioer er også dyrere at lave og derfor er det også et spørgsmål om hvad man har økonomi til.
Hvis man køber en analog radio kan den som regel laves om til digital men det koster omtrent 1000kr og så er det bedre at købe en digital radio fra start.

VHF ELLER UHF RADIO ?
Den mest benyttede er UHF og det er også den vi som regel vil anbefale. Den grundlæggende forskel er hvilket frekvensområde radioen benytter.
Frekvenser
VHF (Very High Frequency): 136-174MHz  (brug for større antenne end UHF, billigere end UHF, ringere rækkevidde end UHF)
UHF ( Ultra High Frequency) : 440-4470MHz (mindre chance for intererens fra andre brugere end VHF)

UHF bruger man typisk hvis der udelukkende er tale om indendørs brug af radio som eks. ved brug i stormagasin eller på diskotek eller på fabrik hvor man skal kunne trænge igennem vægge mv. Desuden udenfor i tæt bebyggede områder med mange "forhindringer"
VHF er mere til udendørs brug i eks landområder hvor der ikke er så mange forhindringer for signalerne at trænge igennem.

De licensfrie radioer fåes kun som UHF og de sender med 0,5W. De har en rækkevidde på ca. 500m i line of sight. Dem med frekvens har en rækkevide på ca. 2-3 km.